maandag 17 oktober 2016

Soft & gentle cardmaking


{Translations can be generated at the rightside of this page}
Jaren en jaren geleden heb ik geschilderd, aquarellen van bloemen waren mijn favoriet. En om de een of andere reden stop je zomaar en gaat je interesse uit naar andere hobby 's, zoals kaarten maken. En dan ineens denk je, hey leuk, ik ga een combi maken. De techniek die ik hier gebruikt heb is eenvoudig (ook al lijkt het niet zo). Ik heb de bloemen tak uit de stempelset Butterfly Basics gebruikt. De basis kaart is Watercolor papier in de afmeting , (16cm x 19cm rillen op 8 cm).

Ik heb een video tutorial gemaakt voor jullie:

 


 
Ik heb de tak willekeurig afgedrukt met Sahara Sand, een van de lichtste kleuren in het assortiment van SU. Vervolgens heb ik de tak afgedrukt op een apart stuk je Watercolor papier van afmeting (5,5  x  12,5 cm). Van de basis kaart kleur je alleen de bladeren in met Garden Green en Pear Pizass. En op het losse kaartje kleur je alleen de bloemen tak in met Real Red en Melon Mambo. Ik heb hiervoor de aquapainter gebruikt. De teksten komen overigens uit de stempelset Floral Boutique.
 
Voor de grote vierkante kaart heb ik de Birthday Blooms stempelset gebruikt. De basis kaart is 29,5 x 15 cm rillen op 14,75 cm. De middelste kaartje (10,5 x 6,5 cm) heb ik dubbel gemat op witte cardstock Daaronder nog een stukje vellum voor een extra 'soft' effect. Ik hoop dat jullie deze post leuk vinden, onderaan zie je de supplies die ik heb gebruikt en linken direct door naar mijn webwinkel. Mocht je advies nodig hebben over 1 van deze artikelen laat het mij weten ik help je graag.

Tot de volgende keer!

Groetjes,
Melinda 
Product List

3 opmerkingen: